Andrahandskontraktet

Som den avslutande delen av den invåndardrivna bomässan Bomassan utspelar sig föreställningen Andrahandskontraktet på Gubbängsfältet den 11 augusti.

Andrahandskontraktet är en hemmasnickrad proffsföreställning för hela familjen om Stockholms usla bostadspolitik, invånarnas rotlöshet och om jakten på ett hem att sitta chill i. Med levande konstverk av Olof Marsja och dedikerade danser av Ellen Söderhult och Stina Nyberg berättas historien om hur Stockholms bostadspolitik gick åt helvete. Men ge inte upp! När staden krälar på bostadsbotten i augusti 2018, vänder vi vindarna med hjälp av tusen utomjordiska älvor som ger varje hemlös själ ett eget rum. Andrahandskontraktet gör en helomvändning från en bostadsberättelse till en oregerlig uttrycksdans och folkfest.

Bomassan är en invånardriven bomässa. Under Bomassans tak ingår flera aktiviteter, delmoment, projekt och expriment. Centralt för Bomassan är att med konsten som verktyg undersöka möjligheten att förtäta och länka samman Söderort med ett ökat antal invånare och samtidigt bygga gemenskap och bevarar de unika boendekvaliteter som kännetecknar luftig, grön förstadskaraktär.